Un any de vial ample i segur, però buit i trist

Ara fa un any (fes clic aquí) que el bocí de vial de circumval·lació entre la carretera de Lloret i el camí de Montuïri disposa d’una vorera-passeig més ampla, adaptada a persones amb discapacitat física i a mares amb infants –suficient perquè s’hi mogui bé una cadira de rodes o un cotxet d’infant–, ben il·luminada i sense sotracs que suposin un perill de travelar quan es fa fosc. Però sense arbres i, per tant, sense ombra.

Les obres s’havien iniciat a mitjan desembre del 2020, i s’acabaren just un mes i mig després, el 5 de febrer del 2021 (fes clic aquí). Eren només una fase d’un projecte que ha de contemplar altres fases, la primera d’elles la rehabilitació i condicionament del bocí que va des del quarter de la Guàrdia Civil fins a la carretera de Petra.

Aquesta voravia era un tema urgent i el resultat en general va agradar, llevat, això sí, de l’absència d’arbres.

En una nota de prensa del juliol passat, el partit sobiranista Gent per Sineu (GxS) es mostrà disconforme amb el projecte de l’Ajuntament per millorar les voravies d’aquesta part del vial de circumval·lació (fes clic aquí). El partit recalcà que per poder realitzar aquesta millora s’hauran de llevar tots els arbres que hi ha ara, i que no se’n plantaran de nous. Des de Gent per Sineu (GxS) consideren que aquesta no és una bona actuació pel municipi, ja que aquest perdrà una de les seves “façanes” més característiques, a part de tot el que implica des del punt de vista ambiental.

S’ha de dir que, des del punt de vista biològic i ambiental, la importancia dels arbres en els nuclis urbans és important. Els arbres produeixen oxígen, eliminen diòxid de carboni, són hábitat per a nombrosos ocells i altres animals, donen imatge de verdor, proporcionen ombra, etc.

OBSOLESCÈNCIA PROGRAMADA EN L’URBANISME.

Breu d’opinió en la propera DíNGOLA en paper.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: