La Festa de DíNGOLA, en un grapat d’imatges i vídeos

Bona música, cava fresquet, una espipellada dolça, emocions, cultura, alegría, festa. Són paraules que podem utilitzar per etiquetar l’acte de dijous, la festa anual de l’OCB i DíNGOLA, que atorga cada any els premis DíNGOLA i Biel ‘Parreta’.

Un acte conduit enguany per Marta Bergas i Pep Mestre, que repetien de mestres de cerimònies, després de fer-ho també el 2015. Na Marta posava el toc professional i en Pep un poc la part més informal i més d’humor. Na Marta posava la part femenina, en Pep la masculina, però «com en un matrimoni mal avingut» deien. Na Marta és bella, però en Pep va ser una bèstia. Enguany però, en Pep no es va desvestir damunt l’escenari… 😉

A la sala de màquines del llum i el so, com en la majoria d’actes de DíNGOLA, Jaume Vidal.

L’acte va començar amb el Premi Biel ‘Parreta’ de glosa, presentat per Joan Munar i enguany guanyat pel santanyiner Cosme Aguiló, filòleg, professor de la UIB, autor del conegut com l’Atles ornitonímic (un recull cartogràfic dels mots populars de les aus de tot el territori de les Illes Balears). Fes clic aquí per més info sobre aquesta part de la festa.


El premi DíNGOLA

El «foraster» Luis Resines Pelopantón va rebre el premi DíNGOLA d’enguany (fes clic aquí per més info) i va fer un discurs en un perfecte català, agraint a Sineu, a DíNGOLA, als veïnats, i a les persones i llocs on habitua, l’acollida cap a ell i la seva parella Ana Bonilla. Davant, l’escoltava un claustre ple, amb el batle Tomeu Mulet, i part de la plana major de la junta de l’OCB (amb el president Joan Miralles, la vicepresidenta Catalina Bibiloni, i la vocal Catalina Bover a les cadires de protocol i, entre el públic, la responsable de comunicació Neus Picó).


Alegria i emocions

Resines es va emocionar en parlar de l’acollida dels seus veïnats quan va arribar al poble, alguns majors i molts dels quals ja no hi eren. En el seu discurs d’agraïment va donar les gràcies a moltes persones i, també, va citar llocs, empreses, bars, etc. on Resines és habitual i, per tant, han format i formen part de l’ecosistema en el que l’artista s’ha integrat.

Qui també es va emocionar –i tots darrera ella també– va ser la nostra presentadora, na Marta, quan va dir que en aquesta festassa no hi érem tots, que hi faltava una subscriptora i seguidora acèrrima dels nostres actes i festes, «avui que series aquí, Jerònima, tant que t’agradava la festa».

I així, amb les paraules emocionades de Resines, explicant com d’acollit pel poble s’ha sentit, i amb les paraules que sortien pesades de la boca i dels ulls de na Marta, en homenatge a sa mare, constatarem la importància de l’alegria, tema del concurs Biel ‘Parreta’ d’enguany (i alegria era el que havíem d’invocar, «després de tot el que hem passat aquests darrers temps», va dir na Marta, fent referència a moltes coses).


Toc de crida

Toc de crida és un grup de música d’arrel tradicional de Mallorca que es va formar fa uns mesos amb la finalitat de la interpretació, divulgació, recerca i modernització dels instruments dels xeremiers, flabiolers, etc. (fes clic aquí per més info).

Feren aixecar el públic en algun instant, entre aplaudiments, i el ritme d’algunes peces convidava gairebé a ballar. En tornar-los convidar, no posarem cadires. 😉


Galeria Fotogràfica


Vídeos


Agraïments

N’Antònia Real, en Joan Josep Bonnín, en Miquel Puiggròs, en Joan Vanrell, na Xesca Fernández, na Magdalena Alomar, na Victòria Riutort, en Miquel Gelabert, en Joan Munar, en Pep Mestre, na Marta Bergas, com a nucli del consell de redacció de DíNGOLA, i els nostres col·laboradors (Biel Moyà, José M. Calonge, Macià Puiggròs, Antoni Janer, etc.) vos donam les gràcies als assistents a l’acte, i la vostra fidelitat amb la revista, tant en format paper com en format digital, i amb els actes que programam.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: