Trobades 5 fosses que podrien ser enterraments infantils d’època romana

BONA1

Els arqueòlegs han conclòs la quarta campanya d’excavacions al voltant del perímetre que envolta la cova del Molí de’n Gaspar, i ho han fet amb poques certeses.  Finalment, i després de tres setmanes de bregar amb la terra, el que han trobat els experts són 5 fosses que pareixen sepultures infantils, «però no ho poden garantir al 100%», diu Riera, «perquè no hi hem trobat restes òssies». Així mateix, el que confirmen els tècnics és l’acció intensiva de l’home sobre aquests terrenys en època moderna i contemporània: «Hem trobat molts de forats de planta quadrada que servien per sembrar-hi arbres; també pensam que s’hi conreava vinya».

MATERIALS

En aquest context, és de suma importància trobar restes arqueològiques que puguin aportar certeses a la datació romana del jaciment. Però el terreny està molt arrassat i de restes, enguany, ben poques, només un parell de fragments d’àmfores romanes que se sumen a la desena de trossos trobats en estius anteriors. I si bé la ceràmica és escassa, sí que reforça la tesi de l’origen romà d’aquest indret. A més, els investigadors coincideixen a dir que els carreus que han aparegut no pareixen moderns ni medievals, sinó que més aviat són romans. És per això, que en properes intervencions es convidarà a experts en canteres romanes per a que confirmin que realment són d’aquesta època. L’any que ve és el darrer d’aquest projecte d’excavacions arqueològiques. No s’excavarà més sinó que s’estudiarà tot el material trobat i es redactarà la memòria que s’ha de presentar al Consell de Mallorca i que, molt probablement, s’acabarà publicant.

Info relacionada: https://dingola.net/2017/07/11/es-reprenen-les-excavacions-al-voltant-del-columbari/

https://dingola.net/2016/07/23/cova-den-gaspar-trobada-una-moneda-medieval-durant-la-jornada-de-voluntariat/

https://dingola.net/2015/08/01/no-hi-haura-excavacions-pero-si-estudis-arqueologics-sobre-la-cova-den-gaspar/

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: