L’Ajuntament no cobrarà les terrasses de 2020

L’Ajuntament presenta el pla “Reactivam Sineu” per a fer front a les conseqüències de la crisi sanitària

Ahir, coincidint amb la celebració del primer mercat del dimecres d’ençà que just el dia abans que s’anunciàs l’estat d’alarma, dia 13 de març, se’n decretàs la suspensió, l’Ajuntament de Sineu va presentar el pla “Reactivam Sineu“, segons el comunicat publicat per l’equip de govern “un paquet de mesures per a fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia de la COVID-19”.

Aquestes quinze propostes, varen ser aprovades en Junta de Govern el passat dijous 30 d’abril, i formen la primera fase d’un pla d’actuació més ampli, en funció de les famoses “fases de la desescalada”. Aquest pla inclou la suspensió de taxes que afecten famílies i empreses, com les d’ocupació de via pública per a terrasses, venda ambulant, escoleta o obres; l’augment pressupostari destinat a afers socials; la reobertura i adaptació dels serveis de l’Ajuntament, i la posada en marxa del punt d’atenció i suport per a empreses i particulars que anunciàrem a dingola.net ; i la promoció local a través de campanyes directes i la reactivació de la marca Sineu. En el mateix comunicat, l’equip de govern anuncia que fan feina per tal de poder dissenyar una segona fase adaptada a les possibilitats i competències de l’Ajuntament.

Ja és clar que aquestes mesures, si s’arriben a dur a terme, requeriran les corresponents modificacions de crèdit als Pressuposts Municipals de 2020, aprovats el Dijous Sant, així com l’adaptació de les diferents ordenances que fan referència a taxes. Ara per ara, pel que hem pogut saber, no hi ha hagut cap gest per a consensuar el pla amb totes les parts del Consistori.

Un pla no consensuat, en què s’hi troben moltes de les mesures incloses en les propostes de l’oposició

Gent per Sineu, principal partit de l’oposició, ha fet saber a Díngola que el pla aprovat per l’equip de govern no ha estat debatut en els fòrums institucionals de l’Ajuntament ni tampoc ha estat comunicat als diferents partits per les vies habituals. Tot i així, pel que ha publicat la Sala en les xarxes socials, veuen que s’hi recullen diverses propostes que el partit encapçalat per l’exbatle Miquel Gelabert Confit va presentar a l’Ajuntament el mateix 30 d’abril (quan el govern local de PP i C’s confegí el pla). De fet, ahir mateix Gent per Sineu (GxS), amb el seu perfil de xarxes socials es congratulava que l’equip de govern ja hagués incorporat una de les iniciatives proposades, el servei d’atenció a famílies i empreses. Mentrestant però, els regidors de GxS, es queixen que “l’única mesura econòmica que l’equip de govern ha duit a ple durant la crisi del coronavirus ha estat l’aprovació de la dedicació parcial del regidor de Ciudadanos, Pere Joan Jaume”.

Podeu consultar les mesures previstes a la fase I de “Reactivam Sineu” en aquest document:

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Retroenllaç: Connexió amb l’escola per a infants de famílies sense Internet |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: