El resum de l’any 2015 a Sineu (I): ESPORTS

Buades i Gayà completaren l’Ultra

Miquel Buades (de 53 anys) i Sebastià Gayà (de 37 anys) completaren els 112 quilòmetres de camins de terra i pedra, de pujades i baixades, entre punta i punta de Mallorca, el passat 18 d’abril, en l’edició de l’UltraTrail (suspesa per l’any que ve). Els dos herois sineuers partiren com la resta d’atletes a la mitjanit del divendres al dissabte, i arribaren a meta a la mitjanit del dissabte al diumenge en posicions 469 i 470. Varen fer el recorregut en 23h 40m. Un dia de córrer, trotar i caminar, que és bo de dir!.

+info: Buades i Gayà, que corren durant tot un dia, i altres cinc sineuers arriben a Pollença

 

 El Sineu puja a Preferent

El 1r equip del C.E. Sineu es va proclamar campió de la lliga de 1a Regional el passat 7 de juny. Tot i això, des de la setmana anterior l’equip ja sabia que aquesta nova temporada jugaria a Preferent, després de quatre dècades. L’equip de Rafel Perelló ara ocupa la 4a posició de la taula, amb 34 punts, a 9 del líder, el Felanitx. De fet, el primer equip del club de Son Magí fins ara ha fet els deures, i fins i tot té millors registres que a la passada temporada, quan encara jugava a 1a Regional.

+info: Golejada i ascens a Preferent

 

Cati Rayó destaca, però enguany no hi ha hagut tants triomfs en el ciclisme sineuer

Poca sort dels ciclistes sineuers en la passada edició del Trofeu Pla de Mallorca, que va finalitzar el passat 14 de juny. Mal acostumats ens tenien, primer en Joan Tugores Monara, el 2013, i Miquel Àngel Bergas, el 2014, que es proclamaren campions del Pla Petit. Enguany no ha estat així. Qui ha donat més batalla enguany, dins el ciclisme sineuer, és la internacional Cati Rayó, que s’ha fet un lloc important dins les fèmines d’aquest esport a les Illes Balears.

+info: El Pla de Mallorca acaba a Sineu amb poca sort dels ciclistes sineuers

 

Els cadets del Sineu, campions de la temporada 2014-2015

L’equip dels cadets del C.E. Sineu va ser guardonat el passat juny com un dels millors equips de futbol base de la temporada 2014-2015, en una gala esportiva a l’Estadi de Son Moix organitzada des de fa uns anys pel Diario de Mallorca i la Federació de Futbol de les Illes Balears. Els cadets de Sineu certificaren la primera posició del seu grup guanyant 0-5 dins el camp del Gènova, el passat abril, quan encara faltaven quatre jornades per acabar el campionat.

+info: Els cadets del C.E. Sineu, guardonats a Son Moix

 

Crisi en el C.E. Sineu

Esportivament ha estat un bon any pel Sineu, però no des del punt de vista administratiu. En una junta del passat mes de juny, Bernat Alzamora dimitia com a secretari de la junta directiva que està encapçalada per Antonio Sastre i la seva esposa Carolina Rosselló. El president Sastre va fer un desafortunat símil dient que “dins el PSOE no hi pot haver gent del PP i viceversa”, fent referència a les diferències de projecte que hi havia dins la junta. La crisi ha continuat durant tot l’any i s’espera que en breu hi haurà eleccions (us mantindrem puntualment informats).

+info: C.E. Sineu: crisi i eleccions a la vista

 

Biel Gacies va fent

Un esclat a Pontevedra no li va permetre acabar el campionat d’Espanya de Triatló, el passat juny, però Confit ha tengut èxit en altres curses de l’any, com la V Travessa de Son Serra de Marina (5 quilòmetres nadant) el passat agost. Gacies és, probablement, l’atleta sineuer més prolífic del moment.

+info: Biel ‘Confit’ guanya també a Son Serra

 

Toni Ferriol fitxa pel Real Mallorca.

Toni Ferriol Alomar, que va ser coordinador esportiu del CE Sineu fins la temporada passada, va fitxar pel  RCD Mallorca el passat agost. Toni Petit fa de preparador físic de l’equip Cadet A i comparteix les tasques d’entrenador amb Andrés Troya. Aquesta és la segona etapa de Ferriol en el Mallorca, ja que les temporades 2008/2009 i 2009/2010 ja fou el preparador físic dels juvenils de la Divisió D’Honor, a les ordres de Gustavo Siviero.

+info: Toni Ferriol està fent molt bona campanya en el Real Mallorca

 

La voltadora de Sineu rep el nom de Xisco Alomar

La voltadora del poliesportiu de Son Magí s’anomena Voltadora Francesc Alomar Florit des del passat 9 d’agost. Així ho va acordar l’equip de govern després de successives reunions amb la directiva de l’A.C. Sineu, i segons acord de ple del dilluns 27. Dia 9 d’agost es commemorava, de fet, el 60è aniversari de la mort del ciclista sineuer més conegut.

+info: La voltadora de Sineu rebrà el nom de Francesc Alomar en el 60è aniversari de la seva mort

 

Toni Florit fitxa pel Campanet

Toni Florit Caimari, que va ser entrenador del primer equip del C.E. Sineu durant cinc anys (i que el va pujar a 1a regional), i després primer entrenador del Felanitx (al que va deixar en 15a posició a categoria preferent), és aquesta temporada el primer entrenador del Campanet. Avui, 29 de desembre, el Campanet ocupa la 12a posició de la taula de Preferent, amb 24 punts.

+info: Toni Florit i Jaume Calafat entrenaran el Campanet

 

Margalida Buades no aconsegueix fer-se amb el primer lloc de l’Open

75 tennistes varen participar en el 1r Open de Tennis de Sineu el passat octubre. D’entre aquestes, destacar la sineuera Margalida Buades, que va disputar la final de la seva categoria, però que va fallar per les errades a l’hora d’iniciar joc i els nervis la varen trair. L’àrbitre del torneig va ser la internacional Neus Marí.

+info: Acaba el 1r torneig de tennis de Sineu amb bona nota

 

 L’Ajuntament instal·la màquines de fitness en el vial

L’Ajuntament tenia clar des de principi de legislatura que volia fer diverses ‘estacions’ d’exercici al llarg del vial de circumval·lació, que complementessin el treball aeròbic que suposa caminar o córrer, activitats freqüents en aquest espai. Aquest desembre ha instal·lat màquines de fitness en diferents punts del vial, en una primera fase d’aquest circuït de salut. L’objectiu de la regidoria d’esports no és només fomentar l’exercici, sinó també fomentar les relacions intergeneracionals.

+info: L’aposta del nou consistori en matèria de salut i esport: màquines de ‘fitness’ en el vial

 

Judo Taikukan, Golf (Joan Gabriel Ferriol), Bàsquet, Gimnàstica Rítmica, i altres esports

Fes clic aquí per veure totes les notícies d’Esports a Díngola.

 

Més notícies de ciclisme, futbol, atletisme…

Fes clic aquí per veure totes les notícies d’Esports a Díngola.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: